Geschiedenis

Foto: Jo de Klein
Foto: Jo de Klein

Fruithandel de Klein is op 5 mei 1958 opgericht door wijlen Jo de Klein. 

 

Jo is begonnen op de markt in Nijmegen. 's Middags ging hij dan nog venten. Jo hechtte al veel waarde aan kwaliteit, zo ging hij vaak helemaal naar het eiland van Tholen, zo'n 150 km verderop, om aardappels te halen omdat het de beste aardappels waren. De markten breidden zich al snel uit naar Groesbeek en Druten.  

 

Het gezin van Jo bestond uit 6 kinderen die allen regelmatig mee naar de markt gingen.

 

Foto: Jo (L) en Hans (R)
Foto: Jo (L) en Hans (R)

In 1994 is zoon Hans samen met Jo in het bedrijf gestapt. Hans ging als klein jongetje al veel mee en heeft alles dus met de paplepel ingegoten gekregen.

 

Uiteindelijk heeft Hans het bedrijf in 1998 helemaal overgenomen van zijn vader. Hans heeft het bedrijf verder uitgebouwd en groter opgezet. Zo is de marktkraam van Hans sinds 2011 maar liefst 6 dagen in de week op diverse markten te vinden in Nijmegen en omstreken. 

 

 

Foto: Hans (links) en Marco (rechts)
Foto: Hans (links) en Marco (rechts)

Hans de Klein fruithandel is nog altijd een echt familiebedrijf. 

 

Broer Marco staat al vanaf het begin aan Hans' zijde. De twee zonen van Hans, Dicky en Bart, zijn ook van jongs af aan al op de markten te vinden. Dicky heeft inmiddels zijn opleiding afgerond en is fulltime aanwezig, Bart versterkt het team ook regelmatig naast z'n opleiding. 

 

Samen met een aantal enthousiaste parttimers vormen ze een hecht team.